Jablečný ocet je zdravý a do těla se díky němu dostává řada výživných látek. Ne nadarmo se nazývá jako malý zázrak na hubnutí. Sníží vám také chuť na sladké.

Úbytek váhy u diety s jablečným octem

– 3 kg měsíc

Princip diety s jablečným octem

Jablečný ocet, který je charakteristický pro tuto dietu, se pyšní více než devadesáti různými látkami. Z toho je dvacet látek minerálů, stopových prvků a vitamínů. Všechny tyto látky se podílí na látkové výměně v organismu. Jablečný ocet je bohatý také na fosfor, vápník, sodík, hořčík a draslík, přičemž tyto látky mají na starosti odvodňování organismu. Do těla se díky octu dostanou i důležité vitaminy, a to konkrétně vitamin A, B1, B2, C a E, které posilují imunitní systém. Jablečný ocet bychom mohli specifikovat jako zázračný prostředek, který je schopen potlačit chuť na sladké. Tak proč s ním nehubnout.

Dieta s jablečným octem je spíše detoxikační dietou. Trvá pouhých pět dní, během nichž můžete zhubnout až tři kilogramy. Budete jíst pouze přesně stanovená jídla, která jsou uvedena níže.

Ukázkový jídelníček

Ke snídani můžete jíst jeden ze čtyř uvedených druhů snídaní. První je italský chlebíček, kdy si dáte jeden krajíc lněného chleba s 30 g mozzarelly a jedním rajčetem. Další možností je vitaminový nápoj, který vytvoříte ze dvou pomerančů, jednoho kiwi, jedné lžíce medu a jedné lžíce jablečného octa. Třetí možností je mandarinkové müssli. Stačí oloupat dvě mandarinky, smíchat se 150 g jogurtu a jednou lžíci medu, poté přidáte ještě dvě lžíce ovesných vloček. A poslední variantou ke snídani je pikantní pečivo, kdy si potřete krajíc celozrnného chleba 80 g sýra Cottage a posypete pórkem a pikantním kořením.

  1. den
    Tuňákový salát – 2 rajčata, 1 žlutá paprika, 1 cibule, 50 g hlávkového salátu, 50 g tuňáka ve vlastní šťávě, 2 lžíce octa, sůl, pepř, 1 lžíce bylinkového koření, 1 lžíce olivového oleje
    Krůtí guláš – 50 g dlouhozrnné rýže, 125 g krůtích prsíček, 1 cuketa (200 g), 50 g pórku, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 dl zeleninového vývaru
  2. den
    Česnekové brambory – 300 g brambor, česnek, sůl, pepř, 2 rajčata, 200 g sterilovaného okurku
    Bramborová polévka – 350 g oloupaných brambor, 200 g mrkve, 150 g zeleniny, 100 g pórku, 1 šalotka, pepř, sůl, 500 ml zeleninového vývar
  3. den

Jablečný salát – 200 g kadeřavého salátu, 200 g zázvoru, velké jablko, 2 lžíce jablečného octu, 1 lžíce medu, nové koření, 1 lžíce slunečnicového oleje
Treska s čínským zelím – 200 g čínského zelí, 1 červená paprika, 50 g pórku, 200 g filet z tresky

  1. den
    Zelné brambory – 1 velká cibule, 1 velká brambora, 1 lžíce oleje, 100 ml zeleninového vývaru, 300 g kysaného zelí
    Salámová houska – 1 celozrnná houska, 100 g kysaného zelí, 50 g drůbeží šunky
  2. den
    Sýrový sendvič – 1 krajíc lněného chleba, 30 g nízkotučného sýra, 1 hruška
    Salátový talíř – 75 g vařeného masa, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce nízkotučného tvarohu (udělat kuličky a opéct na pánvi), nakrájet 200 g salátové okurky, 1 rajče a červenou cibuli

Praktický tip na zeštíhlující nápoj

Před každým jídlem si udělejte zeštíhlující nápoj, a to následovně. Zalijete jeden sáček ibiškového čaje 200 ml vroucí vody. Čaj necháte luhovat sedm minut. Poté do něj přidáte šťávu z jedné mandarinky, tři lžíce jablečného octa a půl lžičky medu. Je možné ho podávat teplý i studený.

Similar Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *